Linux Mint 19.2 ‘Tina’ uitgebracht: een gepolijst en gratis Windows-alternatief

Linux distributies, Linux Mint

Elk jaar weer worden de Linux desktops completer dan ooit. Het is nu bekend dat meerdere Linux-distributies een veel betere spelervaring en high definitie weergaveprestaties bieden. Enkele opmerkelijke voorbeelden hiervan zijn Pop! _OS, Manjaro en Zorin OS.

Linux Mint heeft zich het gelopen decennium kunnen vestigen als een gebruiksvriendelijke Linux distro die kan worden gebruikt als vervanging voor Windows en macOS. Onlangs bracht het Mint ontwikkelingsteam Linux Mint 19.2 ‘Tina’ uit. Omdat het om een langetermijnuitgave gaat die tot 2023 wordt ondersteund, hoeft men zich geen zorgen te maken over een onzeker systeem dat geen updates ontvangt.

Afgezien van het vlaggenschip de Cinnamon desktopomgeving, heeft men ook de keuze om te gaan voor de MATE en Xfce desktops – beide staan ​​bekend om het leveren van een lichtgewicht en gepolijste gebruikerservaring.

Wat Mint zo aantrekkelijk maakt, is het feit dat het zelfs op oudere computers kan worden uitgevoerd met slechts 1 GB RAM. 2 GB RAM wordt echter aanbevolen voor soepelere prestaties.

Wat is er nieuw in Mint 19.2?

Linux mint

In het bijzonder met betrekking tot de release van 19.2 doet de Update Manager het nu beter als het gaat om het leveren van kernel gerelateerde informatie. Het laat zien hoe lang een bepaalde Linux kernel wordt ondersteund, en men kan ervoor kiezen om de verouderde kernel met een enkele klik te verwijderen. De voorkeuren sectie van de Update Manager heeft ook een functie om een bepaalde update voor een pakket op de zwarte lijst te zetten en de toekomstige toe te staan om geïnstalleerd te worden.

De Software Manager in Mint gebruikt nu dezelfde cache als de Backup Tool. Dankzij deze wijziging kan het nu ook de apps weergeven die op andere manieren zijn geïnstalleerd. Deze verandering om de app-lijst te stroomlijnen zal zeker door de gebruikers worden gewaardeerd.

Cinnamon 4.2 gebruikt nu aanzienlijk minder RAM in vergelijking met Cinnamon 4.0. In vergelijking met de 95 MB voor 4,0, gebruikt 4.2 nu slechts 67 MB RAM. De Muffin vensters manager heeft ook de nodige aandacht gekregen waardoor de vensters nu lichter en soepeler aanvoelen.

Het app menu is nu ook efficiënter bij het omgaan met dubbele apps. Als twee apps dezelfde naam hebben, krijgt men nu meer informatie hierover direct in het menu.

Het spreekt voor zich dat Mint 19.2 ook tal van andere kleine verbeteringen bevat en je kunt er alles over lezen in de officiële blogpost. Bovendien heeft het Linux Mint blog afzonderlijke blogberichten op Xfce en MATE versies die meer informatie geven over de specifieke versies. Bekijk ze dus als je interesse hebt in MATE en Xfce.

Linux Mint upgraden naar 19.2 is eenvoudig zoals volg gewoon het stappenplan.

Overstappen op Linux Mint? U kunt Linux Mint hier downloaden.

Hulp nodig bij het upgraden of bij het overstappen naar Linux Mint? Neemt u dan contact met ons op.

Geef een reactie